OVER MIJ

Collage what i see is what you get

Hallo! Mijn naam is Mirjam Hendriks, aangenaam! Geboren in ’75 te Zambia en getogen in Gellik, een mooi dorpje net over de grens in België. Ik woon samen met mijn lieve man en prachthond Rabootje in het magische Maastricht.

Na de hotelschool heb ik jaren in het buitenland gewoond en gewerkt. Een erg leuke ervaring. Mijn familie en vrienden werden een groot gemis en daarom trok ik weer naar mijn roots. Door een reis naar mijn geboorteland raakte ik passioneel bezeten door de wondere wereld van de fotografie. De kunstacademie (grafisch vormgeving) bezocht ik gedurende vijf jaren, om mijn gevoel voor beeld, vorm en compositie verder te ontwikkelen. Vele cursussen fotografie volgenden om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van mijn camera.

Altijd word ik wel betiteld als een beetje apart en bijzonder. Mijn kijk op de wereld, met een soort van “roze” bril.

De kracht om schoonheid in alles en iedereen te vinden. En te genieten hiervan. Dit is natuurlijk heel belangrijk om mooie gezichtjes en andere pracht goed op de gevoelige plaat te krijgen. Een bloempje, een bijtje, een kind, de regendruppels op mijn gezicht, mensen die lachen en zelfs kwaad kijken. I love it! Een voelsprietje voor sfeer en gevoel. Altijd rekening houdend wat de ander nodig heeft voor een algeheel welbehagen. Dit is zeker belangrijk voor poserende snoetjes.

Ik heb twee grote passies (buiten mijn man en Rabootje) in mijn leven: fotografie en hostellerie. Gezegend ben met het feit dat ik deze twee mooie vakken samen mag beleven. Mijn liefde voor fotografie combineer ik met mijn gezin.

Altijd heb ik een oog gehad voor beelden, mooie prints, kleuren en vormen. Eigenlijk kijk ik zoals ik ook foto’s maak. Vandaar de quote: what I see is what you get. Ik heb een enorm gevoel voor detail. Daarbij weet ik mezelf bijna onzichtbaar te maken achter de camera. Dit is een groot voordeel bij het fotograferen. Zo krijg je de meest spontane, dus leukste foto’s. Een traan, een lach, een kus … ik zie het allemaal. En ik klik!

N Click betekent natuurlijk een klik. Een klik in de vorm van het geluid dat gemaakt wordt door mijn camera. Maar ook een klik samen met jou, alles en iedereen die ik tijdens een shoot heel graag vastleg! Beide betekenissen zijn van heel groot belang. Één klik van mijn camera en deze herinnering wordt voor eeuwig vastgelegd. I love it!

Design: La Fortezza