SHOOT A STYLE, BEHIND THE SCENES MET IVO VAN MEGEN

Over smaak valt misschien nog te twisten.

Over je persoonlijke stijl niet!
Die is immers uniek en helemaal van jou alleen!
Als fotografe werk ik al een tijdje graag samen met regisseur Ivo van Megen.
Hij zet in onze fotoshoots visueel de puntjes op de i.
In zo’n fotoshoot lichtten we jouw stijl nét iets meer uit, op een bijzondere manier.
Hier een paar foto’s van Ivo van Megen behind he scenes in actie voor shoot a style.

Ivo-van-Megen-fotoshoot-model-Mirjam-Hendriks-shoot-a-style

Wie is Ivo van Megen?

Ivo van Megen studeerde in 1987 af als regisseur / docent drama aan de Toneelacademie Maastricht.
Na zijn studie zette hij zijn eigenzinnige handtekening onder een groot aantal uiteenlopende theatervoorstellingen en operaproducties.
Dit bleef niet onopgemerkt: de vermaarde regisseur Johan Simons vroeg Van Megen bij zijn internationale gezelschap ZT Hollandia te komen werken.
Ivo-van-Megen-fotoshoot-model-Mirjam-Hendriks-shoot-a-style
Ruim zes jaar lang specialiseerde Van Megen zich in locatietheater en werkte hij bij grote operahuizen en toneelgezelschappen in onder andere Brussels, Parijs, Zürich, Lodz, Antwerpen, Amsterdam en Essen. Een wending van het lot bracht hem in contact met de ouderen zorg: als coördinator Kunst & Cultuur ontwikkelde Van Megen kunstprojecten door ouderen. Zijn ontroerende toneelvoorstellingen met zwaar demente acteurs werden door publiek en pers lovend ontvangen. Van Megen is een veelgevraagd spreker op congressen over de helende werking van kunst op ouderen met dementie. De laatste jaren coacht Van Megen leraren bij het integreren van kunst en cultuur binnen het reguliere lesprogramma.
Ivo-van-Megen-fotoshoot-model-Mirjam-Hendriks-shoot-a-style

Omdat de voorstellingen van Van Megen een bijzondere beeldtaal voeren en hij ook een kunsthistorische opleiding heeft genoten werken fotografen graag met hem samen. Zijn styling is nooit alleen esthetisch, maar brengt meer nog een symbolische en verhalende laag aan in de foto. Het model, de mens, staat bovendien altijd voorop.

Ivo-van-Megen-fotoshoot-model-Mirjam-Hendriks-shoot-a-style

Zowel als regisseur als stylist gelooft Van Megen dat de kracht van het beeld altijd een meerwaarde krijgt als de authenticiteit van het model gevangen wordt. Professionaliteit moet altijd samen gaan met het persoonlijke. Niet alleen de lichtinval is belangrijk of net die granaatappel op een tinnen bord, het model moet zich gezien weten te voelen.

Ivo-van-Megen-fotoshoot-model-Mirjam-Hendriks-shoot-a-style

 

Design: La Fortezza